AddToAny

«I science fiction er jorden forent under en nasjon. Verden må få bedre fellesskap», sier vekter og tillitsvalgte Daniel

Star Wars og LO: - Når du endelig finner en gruppe du liker, da er det bare å holde fast, sier vekter og tillitsvalgte Daniel
Som Yngve Hågensen-fan og tillitsvalgt i Arbeidsmandsforbundet, er han en soleklar del av LO-familien. I tillegg er han, som Star Wars-fan, en del av et verdensomfattende sci fi-fellesskap.
De skal spise verdens sterkeste chili: Carolina Reaper.

Å få i seg chilipepperen er ikke så vanskelig. Den er ikke så stor, 2-3 cm. En bit, noen tygg og ned med den. Dansken som er blitt berømt for å spise sterk chili og legge det ut på YouTube, Chili-Klaus, forteller til Dagbladet at dette skjer i kroppen etter at chilien er svelget: Etter kort tid forekommer en følelse av varme, det «brenner» i munn, hals og mage, svetting forekommer. Noen får hjertebank, begynner å hikke, spyttproduksjonen øker, øyne og nese renner.

Enkelte vil kjenne på en lykkefølelse fra endorfinene som blir utløst på grunn av smerten. Kvalme og følelse av uvelhet i en periode etter inntak, fordøyelsessystemet blir satt i gang.

Det var ikke lykkefølelsen som var fremtredende hos Daniel. Deltakerne hadde fått en liter h-melk hver. Den første som drakk, måtte donere 500 kroner til saken. Daniel donerte pengene gladelig.

- Det er det verste jeg noen gang har gjort for veldedighet, slår Daniel fast.

- Jeg gjør det ikke igjen. Bare jeg får litt spicy mat nå, så orker jeg ikke å spise. Men vi får heller ikke lov å gjøre det igjen på arrangementet i Stavanger. De måtte betale for å få teppene renset for å si det sånn.

- Kastet dere opp?

- Ja. Og det brenner like mye på veien opp!

(Saken fortsetter under bildet)

Skulle samle inn 15.000 kroner

Men hvordan havnet han på det podiet?

Etter at Daniel så sin første Star Wars film i 1999 var han hekta - sju år gammel. Mange år senere finner han ut at det finnes en fanklubb: 501st Legion, med den nordiske underavdelingen Nordic Garrison.

Den internasjonale fanklubben begynte som en klubb for dem som likte å kle seg opp som de onde i Star Wars, som Darth Vader og hans militærstyrke stormtroopers. Klubben spredde seg over hele verden, og er definitivt ikke for de onde. Et av hovedmålene er å samle inn penger til gode formål.

Daniel melder seg inn, og får medlemsnummer TK 4705. Et annet medlem fra Rogaland tok kontakt. Daniel blir med ham på Desucon i Oslo, et av Norges største treff som omhandler japansk kultur, sci-fi og fantasy.

- Det balla på seg. Plutselig hadde jeg en slags Star-Wars familie!

Et av arrangementene klubben deltar på er Metrocon - Cosplay convention i Stavanger. Her samler Nordic Garrison penger til veldedige formål til barn og unge. Ideen om å spise verdens sterkeste chili kom kvelden før, på en fest.

- Vi sa at hvis vi fikk samlet inn 15.000 kroner til Mental Helse Ungdom, skulle vi spise en chili hver.

Deltakerne på samlingen i Stavanger var hovedsakelig mellom 10 og 16 år.

- Du skulle sett 14-åringene rottet seg sammen! De fikk samlet inn nok penger. Og vi måtte spise chilien

Han har også latt seg tatovere, mens han snakket om mental helse med dem som ville slå av en prat. De fikk inn 10-12.000 kroner, som også gikk til Mental Helse Ungdom.

- Alle har noen rundt seg som sliter. Det var veldig hyggelig å sitte der, og jeg lærte masse av dem som kom og snakket, forteller han.

Klubben har også gjenskapt spagettiscenene med Lady og landstryk

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Securitas sitt flyplass-selskap STAS må si opp om lag 100 vektere. Nå har arbeidsgiver sagt opp samarbeidsavtalen med fagforeninga. Det kan blant annet bety at regler om ansiennitet blir satt til side, mener Arbeidsmandsforbundet.
Arbeidsmanden 30.06.2020
Det er en solfylt maidag og gradestokken topper 15 grader. Vanligvis har Tusenfryd holdt dørene åpne i allerede to uker. Det har pleid å brake løs den første helgen i mai med russens dag.
Arbeidsmanden 22.06.2020
Da Catrine Siro skulle tilbake til jobb på Elixia Dikeveien etter fødselspermisjon, fikk hun beskjed om at hun ikke hadde noen jobb å komme tilbake til. Timene hun hadde hatt var gitt bort til noen andre.
Arbeidsmanden 18.06.2020
Oslo sentralstasjon er Norges travleste togstasjon. I løpet av en vanlig hverdag før pandemien inntraff pleide cirka 160.000 mennesker å bruke Oslo S.
Arbeidsmanden 17.06.2020
Staten har sagt ja til Nordic Minings omstridte gruveprosjekt ved Førdefjorden. - Et stort bomskudd i Norges industriutvikling, sier Natur og Ungdom.
Arbeidsmanden 17.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt