AddToAny

«Det er ressurssløsing at sykepleiere skal skifte bleier. Mange andre kan gjøre den jobben like godt»

«Det er ressurssløsing at sykepleiere skal skifte bleier. Mange andre kan gjøre den jobben like godt»
- Å jobbe på sykehjem var fint og meningsfullt. Disse jobbene skulle hatt mye høyere status og vært bedre betalt, mener forfatter Johan Mjønes. Han var alenefar, arbeidsløs og blakk. Drømmen om forlagsjobb var knust.
Nødløsningen ble å jobbe på sykehjem. Nå er en sykehjemsbeboer blitt hovedpersonen i Johan Mjønes' nye roman. Han drømte om å bli fotballproff. Eller forfatter. En kneskade satte stopp for den første drømmen. Trøbbel med dobbeltkonsonantene for den neste. Så skulle han bli psykolog. Så skuespiller. Neste gang forlagsredaktør - en drøm han fulgte helt til hovedfaget i litteratur var fullført. Men ingen av søknadene om jobb i forlag førte fram.

Så satt han der da. Han var blitt alenefar, var arbeidsløs og blakk, så drømmen måtte vike. Johan Mjønes ringte nærmeste sykehjem og spurte om de hadde jobb til ham.

Bare kom ned, så tar vi en prat, sa avdelingslederen.

- Vi snakka sammen i et kvarter. Så trakk han fram en hvit drakt til meg og huka tak i en sykepleier: Kan du vise ham rundt?

- Svusj, så var det rett i jobb. Ingen sjekk av papirer, og ingen erfaring. Bare en norsk mann som ville jobbe i pleien.

FØRSTE DAG PÅ JOBB VAR TØFF - Jeg skulle stelle en dame som var operert for kreft i underlivet og var veldig dårlig. Det var tidlig på morgenen, det var lukta, det var sårene Jeg måtte ta telling og sette meg ned.

- Det var brutalt, men jeg rista jeg det av meg. Man venner seg ganske fort til det.

Jobben som pleieassistent på Nordberghjemmet var en perfekt match med livet til den nyklekkede litteraturviteren. Annenhver uke hadde han eneansvar for datteren sin. De andre ukene kunne han jobbe så mye han ville.

Det var en ting med sykehjemsjobben som forundret den veltrente trønderen som hadde spilt fotball hele sitt liv:

- Jeg ble overraska over hvor sliten jeg var. Vi gikk fram og tilbake, fram og tilbake i den lange korridoren, s

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

KrF brøt med regjeringspartiene og støttet opposisjonens krav om en tannhelsestyrking. Dermed fikk Ap-forslaget uventet flertall. Etter behandlingen i helse- og omsorgskomiteen lå det nemlig ikke an til at forslaget skulle få flertall.
article_web Fagbladet 16.11.2018
Topptillitsvalgte Siri Follerås mener sykepleierne i Fagforbundet og Sykepleierforbundet bør ha samme lønn.
article_web Fagbladet 16.11.2018
Abortdebatten har fått fagbevegelsens kvinner i kampmodus. - Det virker som om Erna selger Høyres politikk for å beholde makten, sier Mette Nord.
article_web Fagbladet 16.11.2018
Lar vi abortloven være som den er, vil vi bidra til et åpnere samfunn som ikke dømmer kvinner som må ta valget om senabort, skriver skribenten.
article_web Fagbladet 16.11.2018
Nå er det rødgrønt flertall - både Venstre og KrF ligger under sperregrensa. Det viser partibarometeret for november som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Målingen gir et bunnsolid flertall for opposisjonen på Stortinget.
article_web Fagbladet 15.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt