Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Gull&Ur

gullur
Gull&Ur er et tidsskrift for Norges Gullsmedforbund og Norges Urmakerforbund. Bladet skal bistå bedriftene til å bli mer lønnsomme og konkurransedyktige i et stadig tøffere marked. Bladet skal være kunnskapsmegler/motivator/rådgiver for å fremme betydningen av bedre ledelse, styring, fagkompetanse og markedstilpasning. Gull&Ur retter seg mot hele verdikjeden i gullsmed- og urmakerbransjen. Utviklingen i bransjene følges opp gjennom reportasjer og nyhetsformidling.
Det er også en viktig oppgave å bringe informasjon om moter og trender, samtidig som vi tar vare på tradisjonene.
Opplag: 1 104
Frekvens: 8 utgaver pr år
Gull&Ur
Torggata 10
0181 OSLO
Tlf 22 34 89 00
Faks 22 34 89 19
Ansvarlig redaktør
Eva Alnes Holte
22 34 89 07
93 45 74 10
eva@gullsmed.no
Annonseansvarlig
Rigmor Fein
22 34 89 08
97 79 14 21
22 34 89 19
fein@gullsmed.no

Utgiver:

Norges Gullsmed-/Norges Urmakerforbund


Trykkeri:

RK Grafisk AS

Artikler fra mediet

HVA MED SMYKKENE?
Det startet med skjerf i kashmir og silke i 2012. Fem år senere er norske Holzweiler på Lysaker utenfor Oslo et internasjonalt motenavn innen klær og tilbehør.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
TRAVLE DAGER PÅ GULLSMIO
Jeg stortrives i butikken, men noen ganger skulle jeg ønske døgnet hadde flere timer, sier trebarnsmoren Astrid Farestveit Gane som driver Gullsmio på Bømlo. Kundene hennes vil nemlig gjerne at gullsmeden selv lager smykkene til dem.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
FÆRRE RAN I NORGE
I Norge har ran mot handels- og servicenæringen gått fra 233 i 2010 til 62 i 2016, melder Hovedorganisasjonen Virke. Siden toppåret 2010 har det vært en markant nedgang i antall ran i Norge viser statistikk fra Hovedorganisasjonen Virke.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
Gleder seg til festlandsmøtet
Gullsmed Kjersti Gams-Haugsøen er valgt til ny oldermann i Bergen Gullsmedlaug. Hun regner med travle tider frem til festlandsmøtet i Bergen neste sommer. Da runder Bergen Gullsmedlaug 450 år og det skal selvfølgelig markeres med brask og bram.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
Velg dine farger selv!
«Drit i sesongens farger», skriver Dagny Thurmann-Moe på bloggen til Dagny Fargestudio. Hun utvikler fargepaletter og fargekonsepter til for eksempel kolleksjoner, byggefelt og bedrifter.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
Bondesølv og våre bondesølvsmeder
Bondesølv er et viktig begrep i norsk gullsmedkunst. Begrepet «bondesølv» er brukt allerede i Bergen på 1520-tallet. «Bondesølvsmed» er brukt først på 1800-tallet. Begrepet bondesølv er ikke enhetlig, men omfatter arbeidene som ble laget av og for bondebefolkningen. Oftest var det bonden selv som også «fusket» som sølvsmed, begrenset til egen husholdning, men også til nabogårdene.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
I. N. O. XV er en slitesterk
og avansert dameklokke. Armbåndsuret har vært utsatt for 130 tøffe utfordringer for å teste at den tåler omtrent alt som tenkes kan.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
Ønsker i stedet handelens miljøfond
Norge skal innføre et EU-direktiv om reduksjon av plastposer, og Miljødirektoratet har foreslått en statlig avgift. Virke foreslår i stedet en tvungen betaling for poser øremerket til handelens miljøfond
article_print Gull&Ur 12.05.2017
MAX KLEISER: Større stands, færre utstillere
- Det er alltid spennende å komme til Basel, og føle den atmosfæren som er der, synes Greger Lundh hos Max Kleiser. Han forteller at det fortsatt er de store aktørene som tar det meste av showet.
article_print Gull&Ur 12.05.2017
Ett av tre varekjøp på nett forsvinner ut av landet
Norske forbrukere legger stadig mer av handlekronene på nett igjen i utenlandske nettbutikker, om lag en av fem kroner, skriver Virke i en pressemelding.
article_print Gull&Ur 12.05.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt