AddToAny

Trondheim et levende laboratorium for det grønne skiftet

Trondheim et levende laboratorium for det grønne skiftet
Da jeg noe tilfeldig ble valgt inn i kommunestyret første gang i 2003, spøkte jeg med mine statsviterkolleger om at jeg bare skulle på et lite feltarbeide, skriver denne fredagens gjestekommentator. Feltarbeidet endte med at hun ble varaordfører.
Da Bystyret i Trondheim sent i går kveld vedtok sin nye ambisiøse klimahandlingsplan. lå en forventning om et nært samarbeid med ulike fagmiljø ved NTNU til grunn.

Da jeg noe tilfeldig ble valgt inn i kommunestyret første gang i 2003, spøkte jeg med mine statsviterkolleger om at jeg bare skulle på et lite feltarbeide. Det viste seg at både kunnskap om offentlig forvaltning og industrielle kretsløpssystem var særdeles relevant for en by som sto på terskelen til å lede an i klimaarbeidet.

Det har etter hvert blitt et forholdsvis langt feltarbeid, og flere hypoteser har blitt testet og styrket: En av dem er at en ikke skal undervurdere innovasjonskraften i politiske krav og vilje. Kommunen har satt krav og standarder som har endret byggebransjens energikrav og materialvalg, og vi har snudd transporthierarkiet. I dag er det gange, sykkel og kollektiv som prioriteres. Når kollektivsystemet i 2019 blir utslippsfritt og kraftig forbedret, må vi ta i mot nye virkemidler for å gå fra nullvekst til reduksjon av biltrafikken. Nå innfører vi nye krav og standarder for anleggsprosesser og bygging av infrastruktur.

Les mer

Flere saker fra Universitetsavisa

Selv om universitetet ikke har hatt ressurser til å levere tiltaksplan for nynorsk ved universitetet, har det kommet noen tiltak på plass.
article_web Universitetsavisa 23.05.2017
I NTNUs rapport om bruk av nynorsk skriver de at hver tredje post de selv skriver på Facebook skal være på nynorsk. Kan tegneserier bedre kommunikasjonen mellom leger og pasienter? spør NTNU i sin sideoppdatering på Facebook.
article_web Universitetsavisa 23.05.2017
Visste du at begynnerlønnen for stipendiater sist gang ble justert i 2012? Da ble minimum lønnsnivå satt til lønnstrinn 50. I perioden 1998-2012 så økte derimot begynnerlønnen jevnlig fra lønnstrinn 38 til 50. Noe har tydeligvis endret seg.
article_web Universitetsavisa 23.05.2017
Studentleder Marte Øien tar til orde for automatisk begrunnelse på eksamen. - Ressursene er bedre brukt andre steder, mener førsteamanuensis Arve Hjelseth.
article_web Universitetsavisa 23.05.2017
- Tanken er å gjøre husabeid mer spillaktig, sier Ole Andreas Alsos, oppfinner og daglig leder i Serious Games AS. Firmaet er en startup som har sitt utspring fra spillmiljøet ved NTNU og NTNU Technology Transfer.
article_web Universitetsavisa 22.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt