AddToAny

Trondheim et levende laboratorium for det grønne skiftet

Trondheim et levende laboratorium for det grønne skiftet
Da jeg noe tilfeldig ble valgt inn i kommunestyret første gang i 2003, spøkte jeg med mine statsviterkolleger om at jeg bare skulle på et lite feltarbeide, skriver denne fredagens gjestekommentator. Feltarbeidet endte med at hun ble varaordfører.
Da Bystyret i Trondheim sent i går kveld vedtok sin nye ambisiøse klimahandlingsplan. lå en forventning om et nært samarbeid med ulike fagmiljø ved NTNU til grunn.

Da jeg noe tilfeldig ble valgt inn i kommunestyret første gang i 2003, spøkte jeg med mine statsviterkolleger om at jeg bare skulle på et lite feltarbeide. Det viste seg at både kunnskap om offentlig forvaltning og industrielle kretsløpssystem var særdeles relevant for en by som sto på terskelen til å lede an i klimaarbeidet.

Det har etter hvert blitt et forholdsvis langt feltarbeid, og flere hypoteser har blitt testet og styrket: En av dem er at en ikke skal undervurdere innovasjonskraften i politiske krav og vilje. Kommunen har satt krav og standarder som har endret byggebransjens energikrav og materialvalg, og vi har snudd transporthierarkiet. I dag er det gange, sykkel og kollektiv som prioriteres. Når kollektivsystemet i 2019 blir utslippsfritt og kraftig forbedret, må vi ta i mot nye virkemidler for å gå fra nullvekst til reduksjon av biltrafikken. Nå innfører vi nye krav og standarder for anleggsprosesser og bygging av infrastruktur.

Les mer

Flere saker fra Universitetsavisa

De har allerede bevist at det fungerer på mus. Nå jobber Susumu Tonegawa og teamet hans med å gjøre teknologien tilgjengelig for helseindustrien. - Minnet er fascinerende. Det er din beste venn, men samtidig er det også veldig mystisk.
article_web Universitetsavisa 23.06.2017
Bruk pilstastene eller sveip for å se gjennom bildegalleriet. Matserveringen på Starmus går i ring: På festivalens siste dag, som på festivalens tredje dag, sto donuts på menyen.
article_web Universitetsavisa 23.06.2017
Datatilsynet ville gi et gebyr på 350.000 kroner til Universitetet i Oslo for bruk av data uten tillatelse. Et smutthull i loven gjorde at det ikke var mulig.
article_web Universitetsavisa 23.06.2017
- Vi har blitt forelsket i Trondheim og Norge. Etter over to minutters stående applaus fikk endelig festivalsjef for Starmusfestivalen, Garik Israelian, holdt sin avslutningstale. - Mange spør meg når neste Starmusfestival blir.
article_web Universitetsavisa 23.06.2017
Denne uka arrangeres det en viktig konferanse i Trondheim. Nei, jeg tenker ikke på Starmus-festivalen. Hilde Gunn Slottemo Selv om den selvfølgelig er viktig nok.
article_web Universitetsavisa 23.06.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt