AddToAny

Sjokkerte over norske utebarn

Sjokkerte over norske utebarn
Aha-opplevelsene sto i kø da spanske og engelske barnehagelærere fikk være fluer på veggen i en norsk barnehage en hel uke.
Av: Redaksjonen

I en hel uke fikk spanske og engelske barnehagelærerne være fluer på veggen i Sandvedhaugen barnehage i Sandnes, og skygge sine norske kolleger for å se hvordan de jobber, hvordan de norske barnehagene fungerer, og for å lære av den gode praksisen og plukke opp ting som de kan ta med hjem og innføre i sine egne barnehager.

Barna i Sandvehaugen barnehage syntes det var stas å få utenlandske barnehagelærere på besøk i det som ble en uke med mange morsomme og tankevekkende øyeblikk.

Hospiteringen ble gjennomført som et ledd i EU-prosjektet Enhancing Opportunities for Toddlers' Wellbeing (ToWe). Målet er at ansatte fra de ulike barnehagene skal delta på hospitering, eller jobbskygging hos partnerbarnehagene fra de andre landene.

Aha-opplevelser

ToWe-prosjektet er et aksjonsforskningsprosjekt der hovedmålet er å forbedre livskvaliteten til små barn, med de vanskeligstilte barna i sentrum, slik at de får mulighet til en god start på livet og kan gjøre det beste ut av sine muligheter for læring.

Samarbeidspartnerne fra barnehagelærerutdanningene ved Universitetet i Stavanger, Kingston University i London og Universitat Ramon Lull i Barcelona har gått sammen om å utvikle en rekke håndbøker som de ansatte i barnehagene kan bruke for å lære mer om barns trivsel under måltider, hvordan jobbe med barns uttrykksmåter og hva de kan gjøre med små barn og språkl�

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal mener vi trenger flere barnehagelærere med masterutdanning.
article_web barnehage.no 18.08.2017
- Barnehagens verdier står ikke bare på et papir, men gjennomføres i praksis daglig, sier Ingunn E.
article_web barnehage.no 18.08.2017
Fremskrittspartiet mener de som jobber i barnehagene vet best hvordan de skal skape et tilbud av høy kvalitet. Derfor brukerFrp bare 14 linjer i handlingsprogrammet på å fortelle hva de vil med sektoren.
article_web barnehage.no 18.08.2017
Rødts Eivor Evenrud skulle helst ønsket å slippe unna hele eierskapsdebattenom barnehagesektoren. Og mener løsningen egentlig ligger i klokkeklare lovformuleringer om kvalitet.
article_web barnehage.no 17.08.2017
Det kan synes at enkelte politikere mener at formålet med barnehagen er oppbevaring av barna til foresatte som er på jobb, og at de skal ha det fint der i åtte timer for dagen, skriver Erle Sellevåg etter partilederdebatten på NRK mandag kveld.
article_web barnehage.no 17.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt