AddToAny

Sjokkerte over norske utebarn

Sjokkerte over norske utebarn
Aha-opplevelsene sto i kø da spanske og engelske barnehagelærere fikk være fluer på veggen i en norsk barnehage en hel uke.
Av: Redaksjonen

I en hel uke fikk spanske og engelske barnehagelærerne være fluer på veggen i Sandvedhaugen barnehage i Sandnes, og skygge sine norske kolleger for å se hvordan de jobber, hvordan de norske barnehagene fungerer, og for å lære av den gode praksisen og plukke opp ting som de kan ta med hjem og innføre i sine egne barnehager.

Barna i Sandvehaugen barnehage syntes det var stas å få utenlandske barnehagelærere på besøk i det som ble en uke med mange morsomme og tankevekkende øyeblikk.

Hospiteringen ble gjennomført som et ledd i EU-prosjektet Enhancing Opportunities for Toddlers' Wellbeing (ToWe). Målet er at ansatte fra de ulike barnehagene skal delta på hospitering, eller jobbskygging hos partnerbarnehagene fra de andre landene.

Aha-opplevelser

ToWe-prosjektet er et aksjonsforskningsprosjekt der hovedmålet er å forbedre livskvaliteten til små barn, med de vanskeligstilte barna i sentrum, slik at de får mulighet til en god start på livet og kan gjøre det beste ut av sine muligheter for læring.

Samarbeidspartnerne fra barnehagelærerutdanningene ved Universitetet i Stavanger, Kingston University i London og Universitat Ramon Lull i Barcelona har gått sammen om å utvikle en rekke håndbøker som de ansatte i barnehagene kan bruke for å lære mer om barns trivsel under måltider, hvordan jobbe med barns uttrykksmåter og hva de kan gjøre med små barn og språkl�

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Mens Rødt og SV har gått til kamp mot det de kaller private velferdsprofitører innen barnehage og barnevern, hadde Venstre-leder Trine Skei Grande en helt annen inngang når hun mandag inviterte til minihøring på Stortinget om velferdsinnovatører.
article_web barnehage.no 22.05.2017
Anders Ek, Fossen barnehager Barnehagens mandat er todelt: menneskelig og kunnskapsmessig utvikling. Barnet skal ikke være i barnehagen bare for å lære, men for å være menneske sammen med andre.
article_web barnehage.no 22.05.2017
Fylkesmannen i Telemark har opphevet Skien kommunes vedtak om å kreve tilbakebetaling av tilskudd på 2,8 millioner kroner fra seks barnehager.
article_web barnehage.no 22.05.2017
Øyvind Johansen Et stokkand-par har slått seg ned like ved Ytteren miljøbarnehage i Mo i Rana. Nå er de nærmest adoptert av barna i barnehagen. - Det var ikke planlagt at vi skulle jobbe så mye med ender denne våren.
article_web barnehage.no 22.05.2017
Og heller ikke for å være slemme mot barna. Flere foreldre har kontaktet arbeidstakerorganisasjonene med spørsmål om denne konflikten ikke kunne har vært løst på annen måte.
article_web barnehage.no 22.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt