AddToAny

Rektor: Unødvendig krav bremser flyktningers utdanning

Rektor: Unødvendig krav bremser flyktningers utdanning
- " Vurdering av realkompetansen til søkere uten rett til videregående opplæring er unødvendig, både for eleven og skolen. Det sinker også elevenes deltakelse i arbeidslivet, sier rektor Ranveig Gissinger.
Hun er rektor ved Bybroen videregående skole i Trondheim, en friskole som har rett til å ta inn elever som ikke har rett til videregående opplæring. Mange nyankomne flyktninger og innvandrere er i denne kategorien.

Både skolen og Sør-Trøndelag fylkeskommune meiner reglene for å vurdere realkompetansen til disse elevene i svært mange tilfeller framstår som unødvendige, tidkrevende og kostbare. Konsekvensen er at det vanskeliggjør progresjonen for høyt utdanna flyktninger og innvandrere som ønsker å fullføre sin utdanning og komme i relevant jobb.

Problemene er flere ganger blitt tatt opp med Utdanningsdirektoratet, som har utforma regelverket. Fylkesmannen i Sør-Trøndelag formidla problemene i et brev i februar. Det er ennå ikke kommet svar på dette brevet, trass i at det ble purra 2. mai.

Obligatorisk kompetansevurdering

Rektor Ranveig Gissinger forklarer problemet slik:

- " I gruppa vi snakker om, er det i dag mange flyktninger fra Syria, så vi kan ta

Les mer

Flere saker fra Utdanning

I vidaregåande skole i Troms blir det frå i haust ikkje tatt opp elevar til tolv skoleklassar som har vore i drift i år. Det gjer lærarar overtalige. Neste år kan det bli verre. Utdanningsnytt på Facebook!
article_web Utdanning 29.05.2017
Fra i morges ble ytterligere seks Akasia-barnehager tatt ut i streik og 1500 barn er nå rammet. Arbeidsgiverforeningen Spekter kaller dette helt uansvarlig og at arbeidstakerorganisasjonene ikke bidrar ikke til ro i Akasia.
article_web Utdanning 29.05.2017
I barnehage er lesing og samtale viktig for barns språkutvikling, og i Språkløyper vert det derfor lagt opp til at personalet i samarbeid skal arbeide med å vurdere ulike måtar å lese på. Utdanningsnytt på Facebook! I Utdanning nr.
article_web Utdanning 29.05.2017
Vi er bekymret for spesialpedagogikkens plass i den fremtidige masterutdanningen. Ved innføringen av grunnskolelærerutdanningen i 2010 var det utarbeidet et nytt og utvidet pedagogikkfag: Pedagogikk og elevkunnskap.
article_web Utdanning 27.05.2017
Når det gjelder den politiske skoledebatten i vårt land, henvises det stort sett til PISA-resultater som om PISAs mål skulle være identiske med skolens mål.
article_web Utdanning 26.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt