AddToAny

Oslo kommune krever at leverandørene gir ansatte lønn mellom oppdragene

Oslo kommune krever at leverandørene gir ansatte lønn mellom oppdragene
Oslo kommune er landets nest største innkjøper av varer og tjenester. Nå innfører Oslo kommune krav om minst 50 prosent fagfolk og tarifflønn mellom oppdragene til de ansatte.
Det skal bli en fordel å være seriøs i Oslos byggebransje, lover kommunen. Den nye og strenge standarden som er satt i Oslomodellen bør bli nasjonal, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Hvert eneste år kjøper Oslo kommune varer og tjenester for 26 milliarder kroner, og er landets nest største innkjøper. Nå innfører kommunen et sett med strenge krav til leverandører som ønsker å få kontrakter, i sum kalt Oslomodellen.

- Over tid har det blitt vanskelig å drive seriøst, og særlig alvorlig har det vært i bygg og anlegg. Vi ønsker med dette å bidra til å snu en negativ utvikling, sa byrådsleder Raymond Johansen ved lanseringa av modellen, som skjedde i skyggen av byggekranene ved det nye Munch-museet i Bjørvika i hovedstaden.

Dette er snittlønna i over 300 yrker

Lærlinger og lønn mellom oppdrag

Blant de viktigste kravene som innføres med Oslomodellen er strenge krav til lærlinger og fagfolk hos leverandørene. Finansbyråd Robert Steen understreker at når 10 prosent av timeverkene skal utføres av lærlinger holder det ikke å hanke inn et par lærlinger siste uka på et prosjekt.

- I tillegg vil jeg framheve at vi krever minst 50 prosent fagfolk og at ansatte skal ha lønn mellom op

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

I går presenterte Arbeidsmandsforbundet den ferske boka: Det mørke arbeidslivet. - Det er vi som har historiene som må fortelle dem, sier forbundssekretær Brede Edvardsen - Det er lett å tenke at forjævliseringa har gått for langt.
article_web Arbeidsmanden 18.08.2017
I et miljøvennlig samfunn kan norske mineralressurser få en viktig betydning. Arbeidsmandsforbundet, LO og Norsk Bergindustri inviterte til debatt under Arendalsuka om muligheter for vekst i mineralnæringen.
article_web Arbeidsmanden 18.08.2017
Hun har to jobber og tjener drøyt 300.000 kroner i året. Veronika Andersen vet alt om å leve på lite. Explore your limits. Ordene står klistra på veggen inne på Elixia Tunejordet i Sarpsborg.
article_web Arbeidsmanden 18.08.2017
LO-forbundene i privat sektor krever lovendringer for å få bukt med skjevheter i tjenestepensjonsordningene. Arbeiderpartiet lover å ordne opp dersom de kommer i regjering. Vil politikerne tette pensjonshullene?
article_web Arbeidsmanden 17.08.2017
De store forbundene i privat sektor mener å ha funnet løsningen på pensjonsfloken. Nå anklages regjeringen for å gjemme seg unna spørsmålet om pensjon. - Vi er villige til å bruke tariffoppgjørene til å ta opp tjenestepensjon.
article_web Arbeidsmanden 16.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt