Magasinet for fagorganiserte
22.06.2017
Kantineansatte jobber ofte spredt, lokalt og hver for seg. Men når de skal ha lokale forhandlinger, tar de det på landsbasis.
- Forhandlingsretten ligger på høyeste nivå i selskapet, så da må vi forhandle med ledelsen, sier Mads Bertin Ohnstad.
Han er regiontillitsvalgt i Eurest i Stavanger. Sammen med andre regiontillitsvalgte fra Buskerud, Bergen og Oslo planlegger han for første gang reelle lokale forhandlinger. Det var dette kravet som førte til streik i hotell- og restaurantbransjen i fjor, etter at det samme kravet hadde både vært reist og utredet tidligere. Et av problemene har vært å bli enige om hvilket nivå som faktisk er «lokalt» i bransjen, om det er det enkelte hotell eller hotellkjeden, for eksempel - og i kantinebransjen er dette særlig tyd
Les opprinnelig artikkelHan er regiontillitsvalgt i Eurest i Stavanger. Sammen med andre regiontillitsvalgte fra Buskerud, Bergen og Oslo planlegger han for første gang reelle lokale forhandlinger. Det var dette kravet som førte til streik i hotell- og restaurantbransjen i fjor, etter at det samme kravet hadde både vært reist og utredet tidligere. Et av problemene har vært å bli enige om hvilket nivå som faktisk er «lokalt» i bransjen, om det er det enkelte hotell eller hotellkjeden, for eksempel - og i kantinebransjen er dette særlig tyd