AddToAny

Merkeubevisst?

Merkeubevisst?
Baker- og konditorbransjen benytter seg i liten grad av verdifulle merkeordninger som Spesialitet og Nyt Norge.
Matmerk er en uavhengig stiftelse som ble opprettet av Landbruksog matdepartementet i 2007 for å styrke omdømmet til norske matprodukter hos norske forbrukere. Som navnet tilsier, handler Matmerks arbeid om merking av mat. Matmerk har ansvaret for en rekke merkeordninger og sertifiseringer, deriblant Nyt Norge og Spesialitet.



Kun fire brød

Nyt Norge er Norges offisielle opprinnelsesmerke for mat. Det garanterer at maten kommer fra norske gårder som følger norske regler, samt at maten er foredlet, pakket og distribuert i Norge.

Hele 91 prosent av norske forbrukere er kjent med Nyt Norge-merket, viser en ny undersøkelse som Compete utførte for Matmerk i mars i år. I den samme undersøkelsen sa 62 prosent at de alltid velger norske matvarer når det er mulig.

- Ifølge siste opptelling er det nå 3250 matvarer som har Nyt Norge-merket, sier Greta Hardal, som er fagsjef for Nyt Norge.

Kjøtt er den største kategorien, mens frukt og grønt er nest størst. De fleste baker- og konditorvarer havner under kategorien korn, som er en av de minste i Nyt Norge-systemet.

- Per i
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt