Kjøkkenskriveren
27.06.2017
Kunnskap, inspirasjon og tilpassede løsninger kan bedre ernæringsomsorgen, skriver Runa Spilling, klinisk ernæringsfysiolog i Orkla Foods Norge i denne kronikken.
Nylig ga Nasjonalt Råd for Ernæring (NRE) ut en rapport som peker på mangler og muligheter ved ernæringsbehandling i helsesektoren. Det anslås at 1/3 av sykehuspasientene og 2/3 av eldre er eller står i fare for å bli underernærte. Underernærte pasienter har generelt høyere dødelighet.
Rapporten peker på at 40 % av re-innleggelser kunne vært unngått med bedring av ernæringsstatus og at forebyggende, tidlige tiltak er mest effektivti Hyppige, små og næringstette måltider trekkes frem som positivt. Helsevesenet har mange kunnskapsrike og dyktige ildsjeler. Dessverre gjør tidspress og krevende rammebetingelser at arbeidsoppgaver må prioriteres. Uten ledelsesforankring og satsing på ernæring blir dette ofte nedprioritert. Det er behov for bedre tilgang på enkle, raske, tilpassede og næringsrike måltidsløsninger. Orkla Foods Norge innledet høsten 2016 et samarbeid med institusjoner for å utvikle effektive løsninger for bedre matomsorg. Som stor aktør i markedet har vi muligheten til �
Gå til medietRapporten peker på at 40 % av re-innleggelser kunne vært unngått med bedring av ernæringsstatus og at forebyggende, tidlige tiltak er mest effektivti Hyppige, små og næringstette måltider trekkes frem som positivt. Helsevesenet har mange kunnskapsrike og dyktige ildsjeler. Dessverre gjør tidspress og krevende rammebetingelser at arbeidsoppgaver må prioriteres. Uten ledelsesforankring og satsing på ernæring blir dette ofte nedprioritert. Det er behov for bedre tilgang på enkle, raske, tilpassede og næringsrike måltidsløsninger. Orkla Foods Norge innledet høsten 2016 et samarbeid med institusjoner for å utvikle effektive løsninger for bedre matomsorg. Som stor aktør i markedet har vi muligheten til �