AddToAny

Måtte oppsøke den lokale menigheten for å diskutere livssyn

Måtte oppsøke den lokale menigheten for å diskutere livssyn
Som 17-åring ble HI-leder Kristoffer Stokkeland (24) kreftsyk. Da var det Humanistisk Ungdom som reddet hans sosiale liv.
Se bildet større

FOTO: Humanistisk Ungdom

Den nye lederen i Humanistisk Ungdom (HU), Kristoffer Stokkeland (24), kommer fra Kvinesdal - som trygt kan karakteriseres som del av det norske bibelbeltet (Sør-Vestlandet grovt sagt fra Agder i sørøst til Sogn og Fjordane i nordvest).

Han har allerede vært del av ledelsen i HEFs ungdomsorganisasjon som økonomileder i to år. Før det var han vararepresentant og fastrepresentant i sentralstyret i ett år hver, etter først å ha hatt verv i lokallag. Historiestudenten har altså gått gradene i HU over tid.

Nå er det han som skal lede Humanistisk Ungdom det kommende året, og Fritanke.no satte seg ned med ham for å finne ut litt mer om den nye lederen.

Skolegudstjeneste

Det var skolegudstjenestetvangen som var med å skape Kristoffers engasjement. Som barn fikk han ikke lov til ikke å delta i de årvisse gudstjenestene. Kanskje fordi foreldrene ikke ville at han skulle være utenfor, eller kanskje fordi de mente det var en viktig tradisjon. Da han ble femten skjønte han at han nå kunne bestemme selv! Slik fikk han også førstehåndskjennskap til dårlige alternative tilbud:

- Tilbudet til oss som hadde fritak var å bli plassert i et rom, sammen med et eller to problembarn, for å se på film, uten lærertilsyn...

- Er det egentlig så farlig med disse skolegudstjenestene?

- Jeg har vært i mange gudstjenester frivillig i etterkant, da er det noe annet. Det største problemet med skolegudstjenester er denne sammenblandingen: Jeg er på skolen, og skolen tvinger meg til å delta på gu

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

- Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om press mot norske verdier, skriver Jens Brun-Pedersen.
article_web Fri tanke 22.08.2017
Didrik Søderlind fra Human-Etisk Forbund holdt åpningstale på Menighetsfakultetet i går. Se bildet større Didrik Søderlind og rektor ved Menighetsfakultetet Vidar Haanes etter talen i går.
article_web Fri tanke 22.08.2017
- Hvorfor stiller ikke toppfolkene i Human-Etisk Forbund på Norges viktigste massemønstring for politikk og organisasjonsliv? spør Line Mørch.
article_web Fri tanke 21.08.2017
- Det er ikke bare ingeniørstudenter som kan ha nytte av denne boka, sier Ronny Kjelsberg. Se bildet større Boka Teknologi og vitenskap - Historie, metode, etikk og miljø kom ut på Universitetsforlaget i begynnelsen av juli i år.
article_web Fri tanke 18.08.2017
Har vært både konfirmantkursleder og styrerepresentant i Oppegård. Se bildet større Wilkinson stilte på stand for Human-Etisk Forbund på Kolbotn i hjemkommunen i 2013. Nå er han leder i valgkomiteen.
article_web Fri tanke 17.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt