Kjøkkenskriveren
27.06.2017
- Min erfaring er at hvis man dropper emner, så dør den delen av faget ut. Derfor ønsker vi å gi kokkelærlingene litt mer enn det læreplanen krever, sier daglig leder Jørn Brødholt i Opplæringskontoret for resepsjon-, restaurant og matfag i Agder.
I følge dagens læreplan skal lærlinger kunne litt om kjøtt og hvordan kjøtt skal deles opp. Dette er en forbedring fra forrige læreplan hvor det ikke var noen krav til at framtidige kokker skal inneha slik kunnskap. Opplæringskontoret for resepsjon, restaurant og matfag i Agder ønsker å gi lærlingene en del mer enn det læreplanen krever. Dette for at de framtidige kokkene skal få en bedre forståelse for faget og hvordan utnytte råvarene bedre. Med kurset i kjøttskjæring vil de også få vite mer om hvor det enkelte kjøttstykket kommer fra, og hva det kan brukes til.
- At kravene er så runde handler om at læreplanen skal gjenspeile arbeidet som gjøres i bedriftene. Vi mener likevel at det er viktig å vedlik
Gå til mediet- At kravene er så runde handler om at læreplanen skal gjenspeile arbeidet som gjøres i bedriftene. Vi mener likevel at det er viktig å vedlik