AddToAny

Ja, vi elsker norske jordbær

Ja, vi elsker norske jordbær
Det er en merkedag når de norske jordbærene kommer - da er det sommer. Klimaet i Norge gjør at jordbærene blir spesielt søte og smakfulle.
En lang modningsperiode med lyse dager og kjølige netter, kombinert med sorter som er spesielt godt egnet til vårt klima, er forklaringen.

Mange venter på de norske bærene, og nå er de på vei. Høysesongen for jordbær er juli - da er det mulig å få tak i disse kortreiste, solmodne delikatessene over hele landet. Den nydelige duften og den perfekte balansen mellom syre og sødme gjør jordbær til det mest etterspurte bæret i norske butikker. Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter, heter det fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Perfekt jordbærvær i år

- Det har vært jordbærvær på Østlandet i år, forteller Olav Etnestad fra Bær

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Halvparten av lærerne i grunnskolen opplever ofte at elever er ukonsentrerte på skolen på grunn av utilstrekkelig skolemat. Mange elever har ikke med seg matpakke til skolen i det hele tatt, viser en ny undersøkelse.
article_web Kjøkkenskriveren 21.08.2017
Selv om støpejern ikke holder bedre på varmen enn en rustfri stålkjele (se nr. 3, 2009) er det likevel et populært materiale for stekepanner og gryter.
article_web Kjøkkenskriveren 04.07.2017
Vi har vel alle en fascinasjon for farger, og det er lett å la seg trollbinde av kjemiske reaksjoner som får løsninger til å skifte farge.
article_web Kjøkkenskriveren 04.07.2017
Denne julen fikk jeg meg en liten overraskelse på kjøkkenet. Ved litt ettertanke kom jeg fram til at det hadde med kjemi å gjøre og at det ville passe godt til denne spalten i Kjøkkenskriveren.
article_web Kjøkkenskriveren 04.07.2017
Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake med en slik styrke at man kan bli helt satt ut.
article_web Kjøkkenskriveren 04.07.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt