AddToAny

Ingen stikker seg spesielt ut på høyere utdanning

Ingen stikker seg spesielt ut på høyere utdanning
studentleder. UiT-parlamentsleder Ide-Elise Asplund ser ikke noen åpenbare kandidater til neste kunnskapsminister, men tar gjerne Torbjørn Røe Isaksen dersom Solberg-regjeringen får en ny runde.
Ida-Elise Asplund er leder for Studentparlamentet ved UiT Norges arktiskeuniversitet.

- Hva er de tre viktigste tingene du vil jobbefordetteåret?

- Det er mye som er viktig -og jeg stoler på at Norsk studentorganisasjontar seg av den nasjonale biten - vi vil gjøre UiT til det beste universitetet for studentene. Vi vil styrke kulturen studiestedene imellom;robuste fagmiljøer og fusjonssynergier kommer ikke av seg selv. Og så vil vi følge opp digitaliseringen av universitetet. Det skaper så mangemuligheter for læringsmiljøet, for eksempel for studenter med barn gir digitaliseringmuligheten til å skreddersy når man vil følge med på undervisningen, sier hun, og tilsist:

- Alltid styrke velferdstilbudet, og da spesielt styrke psykologtjenesten vedsamskipnaden.

- Hvordan vil dere styrkeden?

- Vi ønsker å få ansatt flere psykologer i samskipnaden og må sørge for at det prioriteres midler til det, sier hun, og understreker at velferd alltid er viktig, og at det psykiske helsetilbudet bare er eteksempel.

Pizza,altså

- Hvordan havnetduilederstolen?

- Jeg har faktisk ikke vært politisk engasjert tidligere, noe som kanskje er rart som statsvitenskapsstudent. Men andreåret mitt ble jeg lokket med på pizzakveld med sosialdemokratene, og så ble jeg spire på listen deres. Det var kjempemorsomt, engasjerende, og jeg kombinerte valgkamp med bachelorskriving. Ett år senere s

Les mer

Flere saker fra Khrono

Meninger Studentboliger. Norsk studentorganisasjon fusker med tallene sine og presenterer ikke hele bildet når de legger fram tall for studentboliger.
article_web Khrono 23.08.2017
Meninger Doktorgrader. At tre av ti doktorgradsstipendiater hentes fra utlandet, er et sunnhetstegn. Blir det sju av ti kan ringvirkningene på lengre sikt ramme den hjemlige forskerrekrutteringen, mener professor emeritus Sigurd Allern.
article_web Khrono 23.08.2017
Uredelighet. Høgskolen i Østfold har satt ned en kommisjon som skal granske mulig forskningsjuks knyttet til et forskningsprosjekt der råmateriale har forsvunnet.
article_web Khrono 23.08.2017
HiOA. Omdømmet til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har bedret seg svakt fra 2016 til 2017, mest på grunn av at studentene er litt mer fornøyde. Fortsatt dårligst omdømme blant egne ansatte.
article_web Khrono 23.08.2017
Valg 2017. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen reagerer sterkt på at lederen for Senterpartiet kaller femårig masterutdanning for lærere for akademisk jåleri.
article_web Khrono 22.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt