AddToAny

Grønt på glass

Grønt på glass
Først og fremst må vi bruke urtene, mye og ofte når de er ferske, men så kan vi tørke dem eller fryse dem, lage god olje eller eddik med urter som næringsrike og gode smakssettere.
EN GOD PESTO er noe vi kan bruke til å piffe opp mange retter med. Det er smart å fryse ned pesto så har du alltid litt grønt for hånden til å surre spagettien, poteter eller andre grønnsaker i, en klatt i en suppe, ved siden av fisk eller kjøtt eller på toppen av en god tomatsalat med mozzarella. Bland gjerne vårens nye grønne skudd fra nesle, skvallerkål, løvetannblader eller andre urter du finner på rene steder ute med smakfulle urter fra butikken. Både for å spe på det du kjøper, og for å høste litt av alt det naturen byr på. Lag pestoene mens urtene er helt ferske og nyplukkete.

Kjør dem i en kjøkkenmaskin med litt olje og litt salt, gjerne litt mandler eller pinjekjerner også, til en jevn masse. Bruk olje med lite smak, mindre enn det du normalt ville brukt, kun nok til å få en jevn masse. Suppler med god olivenolje i retten når du lager den.

Bland gjerne flere urter; persille og basilikum, rosmarin og skvallerkål, brennesle og rosmarin, ramsløk og bladpersille. Mange urter supplerer hverandre, noen smaker lite, andre mye - forsøk deg frem. Frys pestoen i små begre eller glass med lokk, fyll til topps så lite luft slipper til. Me
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt