AddToAny

GARDSOST MED SÆREGENHET

GARDSOST MED SÆREGENHET
Dagens eiere av Tjamsland gård utvikler og selger ost og yoghurt med et eksklusivt renommé. Produksjonen er arbeidskrevende og fordrer nøyaktighet i absolutt alle ledd. At tre norske Michelin-restauranter har satt osten på menyen gir imidlertid god drahjelp. Det gjør også en NM-tittel.
-De merker helt tydelig at noe ikke er som det skal være. Vi måtte sende en av kuene til slakteriet i går, så det er nok fraværet av denne de lar seg merke av, sier Ruth Kylland Martinsen.

Sammen med mannen Jørn driver de gården Tjamsland, som er en typisk sørlandsgård. Helt fra 1500-tallet er det funnet skriftlige kilder som henviser til gården. Etter noen år med eggproduksjon, ønsket ekteparet å ha flere ben å stå på. Dermed ble det produksjon av ost med en særegenhet som bare de kan lage. At de er på riktig vei, er en NM-tittel på en av ostetypene et hyggelig bevis på.



EGET VAREMERKE

Ekteparet er fortsatt inne i en oppbyggingsfase.

- Vi ønsker å skape vårt eget varemerke og det fordrer at vi må stå på hele uken. Hele året. Ferie har vi ikke hatt på to år. Vi har prøvd og feilet i produktutviklingen og prosessene, men nå begynner ting å fungere, sier Ruth. Kylland Martinsen. De
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt