AddToAny

Feltprestsjefen svarer Kosberg: - Vi må ta ett skritt av gangen

Feltprestsjefen svarer Kosberg: - Vi må ta ett skritt av gangen
- Så lenge 96 prosent av samtalepartnerne i Forsvaret er prester, er vi ikke i mål. Det har Kosberg rett i, sier Alf-Petter Hagesæther, sjef for Feltprestkorpset.
Se bildet større

På mandag offentliggjorde vi Norunn Kosbergs kritiske sluttrapport etter hennes to år som utreder i Forsvaret.

Norunn Kosberg har jobbet to år i Forsvaret for å utrede stillingen som feltlivssynshumanist - en stilling som Ida Helene Henriksen tiltrådte den 1. februar i år.

På mandag offentliggjorde vi sluttrapporten Kosberg har skrevet. Den inneholder flere kritiske tilbakemeldinger til Feltprestkorpset.

Vi har tatt en prat med sjefen for Feltprestkorpset, feltprost Alf-Petter Hagesæther, for å høre hva han synes om innspillene.

Ikke tilhenger av noe millimetermål

Det viktigste punktet Kosberg tar opp, er hvordan tjenesten er dimensjonert når det gjelder forholdet mellom prester fra Den norske kirke på den ene siden, og representanter fra de øvrige tros- og livssynssamfunnene på den andre.

Kosberg mener man ville ha fått en mye riktigere fordeling hvis man blant annet sluttet å legge antall medlemmer i Den norske kirke til grunn, og isteden spurte de tjenestegjørende hva slags livssynsbetjening de ønsker. I Nederland har dette ført til at ca. 25 prosent av samtalepartnerne i forsvaret er livssynshumanister.

Hagesæther er enig i at de reelle behovene skal ligge til grunn for dimensjoneringen. Han ber imidlertid om forståelse for at dette er prosesser som tar tid.

- Vi ønsker å tilby en aktuell og relevant tros-

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

- Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om press mot norske verdier, skriver Jens Brun-Pedersen.
article_web Fri tanke 22.08.2017
Didrik Søderlind fra Human-Etisk Forbund holdt åpningstale på Menighetsfakultetet i går. Se bildet større Didrik Søderlind og rektor ved Menighetsfakultetet Vidar Haanes etter talen i går.
article_web Fri tanke 22.08.2017
- Hvorfor stiller ikke toppfolkene i Human-Etisk Forbund på Norges viktigste massemønstring for politikk og organisasjonsliv? spør Line Mørch.
article_web Fri tanke 21.08.2017
- Det er ikke bare ingeniørstudenter som kan ha nytte av denne boka, sier Ronny Kjelsberg. Se bildet større Boka Teknologi og vitenskap - Historie, metode, etikk og miljø kom ut på Universitetsforlaget i begynnelsen av juli i år.
article_web Fri tanke 18.08.2017
Har vært både konfirmantkursleder og styrerepresentant i Oppegård. Se bildet større Wilkinson stilte på stand for Human-Etisk Forbund på Kolbotn i hjemkommunen i 2013. Nå er han leder i valgkomiteen.
article_web Fri tanke 17.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt