NNN-arbeideren
24.05.2017
Lykken er å ta fagbrev sammen med gode kollegaer, ifølge Judit Smogeli på Kløverkjøtt.
- Vi har hatt det utrolig artig. Vi har blitt en mye mer sammensveiset gjeng, sier Judit Smogeli.
Det siste året har 16 ansatte på Kløverkjøtt på Vestnes i Møre og Romsdal vært under utdanning. Målet er at alle skal ta fagbrev i industriell matproduksjon. Allerede har halvparten bestått fagprøven.
Fra før hadde bare fem av totalt 52 ansatte fagbrev.
Overtalt
Judit Smogeli har lang fartstid på fabrikken. Hun var en av dem som i utgangspunktet var litt skeptisk til å sette seg på skolebenken igjen.
- Jeg er for gammel, tenkte jeg, men så lot jeg meg overtale, sier Smogeli. Hun angrer ikke, selv om det til tider har vært mye jobb. Alder og språk trekkes frem som de største utfordringene. Av de som tar fagbrev er mange godt voksne, og flere er av utenlandsk opprinnelse og kan til tider syns at teoriundervisning på norsk er krevende.
Ildsjel
Maria Østrem har jobbet på fabrikken i 15 år. Selv om hun de siste månedene har jobbet mye i resepsjonen, så er det produksj
Les opprinnelig artikkelDet siste året har 16 ansatte på Kløverkjøtt på Vestnes i Møre og Romsdal vært under utdanning. Målet er at alle skal ta fagbrev i industriell matproduksjon. Allerede har halvparten bestått fagprøven.
Fra før hadde bare fem av totalt 52 ansatte fagbrev.
Overtalt
Judit Smogeli har lang fartstid på fabrikken. Hun var en av dem som i utgangspunktet var litt skeptisk til å sette seg på skolebenken igjen.
- Jeg er for gammel, tenkte jeg, men så lot jeg meg overtale, sier Smogeli. Hun angrer ikke, selv om det til tider har vært mye jobb. Alder og språk trekkes frem som de største utfordringene. Av de som tar fagbrev er mange godt voksne, og flere er av utenlandsk opprinnelse og kan til tider syns at teoriundervisning på norsk er krevende.
Ildsjel
Maria Østrem har jobbet på fabrikken i 15 år. Selv om hun de siste månedene har jobbet mye i resepsjonen, så er det produksj