Kjøkkenskriveren
27.06.2017
Engelsk gastronomi har et rufsete rykte, men med lyspunkter. Godt øl og cider. Stilton, Cumberland sauce, Christmas cake og Shepherd's pie. Men visste du at England også lager musserende vin av oppsiktsvekkende høy kvalitet, ja, at de faktisk oppfant champagne, lenge før franskmennene?
Mange vil kanskje stusse ved at det i det hele tatt lages vin på de britiske øyer. Her må vi først et par tusen år tilbake i tid, til romertiden. Som vi lærte i Astérix hos britene erobret Julius Cæsar de britiske øyer i år 43 f. Kr. Romerne okkuperte øya til langt inn på 400-tallet. I arbeidet med å bringe sivilisasjonen til øya, begynte romerne å dyrke vindruer i Sør-England.
For all del, d
Gå til medietMange vil kanskje stusse ved at det i det hele tatt lages vin på de britiske øyer. Her må vi først et par tusen år tilbake i tid, til romertiden. Som vi lærte i Astérix hos britene erobret Julius Cæsar de britiske øyer i år 43 f. Kr. Romerne okkuperte øya til langt inn på 400-tallet. I arbeidet med å bringe sivilisasjonen til øya, begynte romerne å dyrke vindruer i Sør-England.
For all del, d