AddToAny

EN KRONER HER OG EN KRONE DER ...

EN KRONER HER OG EN KRONE DER ...
Kjøkkensjef Ronny Nilsen har blitt rikskjendis etter at pressen skrev om suksessen ved NKS Olaviken Alderspsykiatriske Sykehus på Askøy utenfor Bergen. Etter at kjøkkenet begynte å lage mer av maten selv har kostnadene gått betraktelig ned.
«Ryggmargsrefleksen sa oi, det vil koste», uttalte Frode Wikne, direktør ved sykehuset til både Bergens Tidende og Dagbladet.

Sykehusdirektøren innrømmet at han var skeptisk da den nyansatte kjøkkensjefen Ronny Nilsen kom til ham med ideen om å lage det meste av maten selv i stedet for å ty til hjelp fra industrien. Ett år etter omleggingen var konklusjonen klar: I tillegg til at maten var blitt bedre, hadde prosjektet spart sykehuset for 100 000 kroner.



SMARTERE INNKJØP

I avisartiklene forteller Nilsen at nøkkelen til innsparinger er smarte innkjøp. Det er banale ting som å skifte leverandører, bli med i andre innkjøpsordninger, vurdere pris, samt ha fokus på matsvinn og porsjonsstørrelser. Til Kjøkkenskriveren utdyper han: - Vi har gått gjennom alle varelinjer, og brukt rapporter fra ulike leverandører som utgangspunkt. Ved å regne om til kilopris er det store penge
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt