Kjøkkenskriveren
27.06.2017
Kjøkkensjef Ronny Nilsen har blitt rikskjendis etter at pressen skrev om suksessen ved NKS Olaviken Alderspsykiatriske Sykehus på Askøy utenfor Bergen. Etter at kjøkkenet begynte å lage mer av maten selv har kostnadene gått betraktelig ned.
«Ryggmargsrefleksen sa oi, det vil koste», uttalte Frode Wikne, direktør ved sykehuset til både Bergens Tidende og Dagbladet.
Sykehusdirektøren innrømmet at han var skeptisk da den nyansatte kjøkkensjefen Ronny Nilsen kom til ham med ideen om å lage det meste av maten selv i stedet for å ty til hjelp fra industrien. Ett år etter omleggingen var konklusjonen klar: I tillegg til at maten var blitt bedre, hadde prosjektet spart sykehuset for 100 000 kroner.
SMARTERE INNKJØP
I avisartiklene forteller Nilsen at nøkkelen til innsparinger er smarte innkjøp. Det er banale ting som å skifte leverandører, bli med i andre innkjøpsordninger, vurdere pris, samt ha fokus på matsvinn og porsjonsstørrelser. Til Kjøkkenskriveren utdyper han: - Vi har gått gjennom alle varelinjer, og brukt rapporter fra ulike leverandører som utgangspunkt. Ved å regne om til kilopris er det store penge
Gå til medietSykehusdirektøren innrømmet at han var skeptisk da den nyansatte kjøkkensjefen Ronny Nilsen kom til ham med ideen om å lage det meste av maten selv i stedet for å ty til hjelp fra industrien. Ett år etter omleggingen var konklusjonen klar: I tillegg til at maten var blitt bedre, hadde prosjektet spart sykehuset for 100 000 kroner.
SMARTERE INNKJØP
I avisartiklene forteller Nilsen at nøkkelen til innsparinger er smarte innkjøp. Det er banale ting som å skifte leverandører, bli med i andre innkjøpsordninger, vurdere pris, samt ha fokus på matsvinn og porsjonsstørrelser. Til Kjøkkenskriveren utdyper han: - Vi har gått gjennom alle varelinjer, og brukt rapporter fra ulike leverandører som utgangspunkt. Ved å regne om til kilopris er det store penge