AddToAny

Det Norske Teatret kan spille forestillinger på søndager

Det Norske Teatret kan spille forestillinger på søndager
Jakob og Neikob: Dommen i Arbeidsretten slår fast at det ikke er i strid med tariffavtalen når Det Norske Teatret spiller forestillinger på søndager. Jakob og Neikob spilles fortrinnsvis lørdager.
Dag Jenssen

Norsk Skuespillerforbund fikk ikke medhold av Arbeidsretten i påstanden om at Det Norske Teatret bryter tariffavtalen ved å spille forestillinger på søndager.

For to uker siden møtte Det Norske Teatret og Arbeidsgiverforeningen Spekter i Arbeidsretten, stevnet av Norsk Skuespillerforbund. Forbundet mente at tariffavtalen ikke åpner for å spille forestillinger fast på søndager og ønsket saken prøvd av retten.

I går falt dommen. Flertallet (fem dommere) ga ikke Norsk Skuespillerforbund medhold i påstanden om at Det Norske Teatret bryter tariffavtalen ved å spille på søndager som en fast ordning. Mindretallet (to dommere) ga Norsk Skuespillerforbund medhold i alle påstandspunkter. Dommen slår dermed fast at Det Norske Teatrets nåværende ordning med å spille på et begrenset antall søndager er i henhold til tariffavtalen.

Dissens

Mindretallet på to hevder a

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Nikkel: Den aller vanligste yrkesrelaterte allergien er nikkelallergi. Strengemusikere er mest utsatt, og kan få eksem på fingre og hender der huden er i kontakt med strenger eller bånd som inneholder nikkel.
article_web Musikkultur 29.06.2017
Kongelige norske marines musikkorps Torgeir Haugaard/Forsvaret Nok en gang er Marinemusikken i Horten utsatt for rykter om nedlegging eller nedbemanning.
article_web Musikkultur 20.06.2017
Rosa og lyseblå verden: Alder og kjønn er med på å bestemme hva slags musikk vi blir presentert for i strømmetjenester som Spotify og Apple Music.
article_web Musikkultur 19.06.2017
TEMA: Musikere betaler med helsen sin for å skape og dele musikk. Alt for mange biter tennene sammen for lenge uten å oppsøke hjelp, mener fysioterapeut. Fiolinist Stine Rem Aarønes (38) forberedte seg på å gi opp musikeryrket.
article_web Musikkultur 12.06.2017
Før hun går på scenen med popduoen Ontz, har Mai Elise Solberg vært på lydjakt i skrothaug og brødhyller. En bra låt er så mye mer enn en melodi, mener hun.
article_web Musikkultur 09.06.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt