AddToAny

Deler av barnetoget må vente utenfor mens de andre er i kirken

Deler av barnetoget må vente utenfor mens de andre er i kirken
På to skoler i Aurskog-Høland kommune marsjerer 17.mai-toget rett inn i kirken for så å fortsette etterpå. Én av de to skolene lover å se på saken til neste år. Se bildet større I 2011 var det en tilsvarende sak på Kråkstad i Ski kommune.
Da serverte Humanistisk Ungdom boller og saft til de som måtte vente ute. FOTO: Roar Johnsen

Se bildet større

FAU-leder ved Løken skole, Silje Bolstad Solbakken, lover å se på saken til neste år.

Se bildet større

I morgen, på 17. mai, vil barnetoget fra Bråte skole gå rett inn til gudstjeneste i Søndre Høland kirke, og deretter marsjere videre til Hemnes sykehjem. Det er det ingen planer om å endre på.

Det vanlig med gudstjeneste som en del av det offisielle 17.mai-programmet de fleste steder i Norge. Men som oftest arrangeres gudstjenesten før barnetoget starter eller etter at barnetoget er ferdig, slik at gudstjenesten blir lett å velge bort for de som ikke ønsker å gå i kirken.

I Aurskog-Høland kommune i Akershus er det imidlertid tradisjon for at barnetoget stopper på halvveien for en gudstjeneste, og så fortsetter etterpå. De som ikke vil være med i kirken må vente utenfor.

En av skolene som har en slik tradisjon er Løken skole. Leder i 17. mai-komiteen der, Kjellaug Johansen, forklarer til Indre Akershus Blad at toget starter på skolen. Deretter er første stopp Løken kirke og en 17. mai-gudstjeneste. Deretter fortsetter barnetoget videre før det hele ender ved Hølandshallen.

Hun presiserer at det er frivillig å delta i kirken, men forteller også at det ikke er sørget for noe opplegg for de som blir stående igjen utenfor.

- Har de mulighet for å gå inn noe sted hvis det regner? spør Indre Akershus Blad.

- Nei, det har de ikke, svarer lederen i 17. mai-komiteen.

Johansen sier videre at det er

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Eiendommene skal ikke engang selges. Staten kan bare gi dem bort til kirken. Justisdepartementets lovavdeling velsigner transaksjonen som lovlig. Vi har tatt en titt på begrunnelsen. Se bildet større Even Gran er journalist i Fritanke.no.
article_web Fri tanke 29.05.2017
Bård Vegards Solhjell (SV) i samtale med HEFs fagsjef Bente Sandvig: - Min forventning er at HEF kjemper for en krystallklar sekulær stat og et samfunn der religionen spiller en tilbaketrukket rolle.
article_web Fri tanke 26.05.2017
Human-Etisk Forbund fortviler over det som er i ferd med å bli navnet på det nye livssynsnøytrale seremonirommet i Tromsø.
article_web Fri tanke 24.05.2017
- Hovedoppgaven vår er å skaffe penger til fondet og kirken, sier direktør i Opplysningsvesenets fond, Ole-Wilhelm Meyer.
article_web Fri tanke 23.05.2017
Før nøyde Skepsis seg med å tipse Forbrukerombudet. Nå går de ut med tipsene selv. Se bildet større Fagdirektør hos Forbrukerombudet, Tonje Hovde Skjelbostad, varsler en ny tilsynsrunde mot alternativ markedsføring til høsten.
article_web Fri tanke 23.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt