AddToAny

Deler av barnetoget må vente utenfor mens de andre er i kirken

Deler av barnetoget må vente utenfor mens de andre er i kirken
På to skoler i Aurskog-Høland kommune marsjerer 17.mai-toget rett inn i kirken for så å fortsette etterpå. Én av de to skolene lover å se på saken til neste år. Se bildet større I 2011 var det en tilsvarende sak på Kråkstad i Ski kommune.
Da serverte Humanistisk Ungdom boller og saft til de som måtte vente ute. FOTO: Roar Johnsen

Se bildet større

FAU-leder ved Løken skole, Silje Bolstad Solbakken, lover å se på saken til neste år.

Se bildet større

I morgen, på 17. mai, vil barnetoget fra Bråte skole gå rett inn til gudstjeneste i Søndre Høland kirke, og deretter marsjere videre til Hemnes sykehjem. Det er det ingen planer om å endre på.

Det vanlig med gudstjeneste som en del av det offisielle 17.mai-programmet de fleste steder i Norge. Men som oftest arrangeres gudstjenesten før barnetoget starter eller etter at barnetoget er ferdig, slik at gudstjenesten blir lett å velge bort for de som ikke ønsker å gå i kirken.

I Aurskog-Høland kommune i Akershus er det imidlertid tradisjon for at barnetoget stopper på halvveien for en gudstjeneste, og så fortsetter etterpå. De som ikke vil være med i kirken må vente utenfor.

En av skolene som har en slik tradisjon er Løken skole. Leder i 17. mai-komiteen der, Kjellaug Johansen, forklarer til Indre Akershus Blad at toget starter på skolen. Deretter er første stopp Løken kirke og en 17. mai-gudstjeneste. Deretter fortsetter barnetoget videre før det hele ender ved Hølandshallen.

Hun presiserer at det er frivillig å delta i kirken, men forteller også at det ikke er sørget for noe opplegg for de som blir stående igjen utenfor.

- Har de mulighet for å gå inn noe sted hvis det regner? spør Indre Akershus Blad.

- Nei, det har de ikke, svarer lederen i 17. mai-komiteen.

Johansen sier videre at det er

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Som vanlig tar vi fri hva hverdagens kjas og mas og er tilbake i midten av august. GOD SOMMER til alle våre lesere! ..
article_web Fri tanke 30.06.2017
I dag er det ti år siden Norge gikk på en smell i Strasbourg. Den 29. juni 2007 ble en historisk dag for religionsundervisning i norsk skole. Se bildet større Jens Brun-Pedersen jubler mens NRK fester det hele på bånd.
article_web Fri tanke 29.06.2017
Ny generalsekretær i Human-Etisk Forbund skal være på plass innen 1. januar 2018. Hvem ønsker folk seg? Se bildet større Inga Bostad. Ny generalsekretær? FOTO: Even Gran Se bildet større Sylo Taraku. Ny generalsekretær?
article_web Fri tanke 27.06.2017
Som 17-åring ble HI-leder Kristoffer Stokkeland (24) kreftsyk. Da var det Humanistisk Ungdom som reddet hans sosiale liv.
article_web Fri tanke 24.06.2017
- Så lenge 96 prosent av samtalepartnerne i Forsvaret er prester, er vi ikke i mål. Det har Kosberg rett i, sier Alf-Petter Hagesæther, sjef for Feltprestkorpset.
article_web Fri tanke 23.06.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt