AddToAny

Ber byråden svare for seg etter Espira-avslaget

Ber byråden svare for seg etter Espira-avslaget
Høyre i Oslo mener saken om avslaget til Espira om tilskudd til å drive barnehager i boligprosjektene Nybyen og Krydderhagen er håndtert useriøst fra Oslo kommune. Nå krever Saida R.
Begum flere svar.

Av: Øyvind Johansen

Høyre stiller seg undrende til byrådets kapasitetsvurderinger.

- Fylkesmannens vedtak er endelig og kan ikke gjøres noe med. Men dersom det viser seg at det er feil i kapasitetsvurderingen som medførte at kommunen fikk medhold hos Fylkesmannen, bør byrådet ta saken opp til ny vurdering, sier Saida R. Begum som er fraksjonsleder for Høyre i Kultur- og utdanningskomiteen i bystyret.

Fikk krav om utbygging

Bakgrunnen for saken er at det rødgrønne byrådet i Oslo i desember i fjor avslo søknaden fra Espira om tilskudd til drift av private barnehager i to byggeprosjekter med totalt over 900 leiligheter i bydelene Grünerløkka og Bjerke.

Da reguleringsplanen for boligprosjektene ble godkjent for flere år siden, la plan- og reguleringsmyndigheten i Oslo inn et rekkefølgekrav om at det må etableres barnehager i tilknytning til boligprosjektene. Kravet innebar at et visst antall av boligene ikke kan tas i bruk før barnehagedrift er etablert.

"Kan ikke droppes"

Da utbygger for Krydderhagen, AF Gruppen, høsten 2015 ba kommunen om avklaring på om kommunen skulle drive barnehagen selv, fikk de ikke noe klart svar tross omfattende korrespondanse.

Barnehagen kan ikke droppes. Vi mener det er lagt inn altfor lite barnehagekapasitet i forhold til de antall boliger som kommer i dette prosjektet, skrev Oslo kommune til Krydderhagens utbygger AF Gruppen i april i fjor.

- Ikke behov

Byrådet har en avtale med partiet Rødt om at det ikke skal etableres flere såkalt kommersielle barnehager i Oslo i inneværende periode.

Søknaden fra Espira om tilskudd ble avslått.

I ettertid har byrådet hevdet at kommunen selv har kontroll på barnehageutbygging i disse

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Fire foreldreeide barnehager la fram to forslag på PBLs landsmøte. Royne K.
article_web barnehage.no 29.05.2017
Nå er alle de 20 Akasia-barnehagene berørt av streiken. Av: Silje Wiken Sandgrind Det melder NRK. Fra mandag 29. mai ble ytterligere seks Akasia-barnehager tatt ut i streik. 1500 barn er nå rammet av streiken som har vart siden 5.
article_web barnehage.no 29.05.2017
Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke om at mannen har forgrepet seg på to barn i barnehagen han jobbet i.
article_web barnehage.no 29.05.2017
Siden 2008 har det offentlige spart 19,35 milliarder kroner på å sette deler av barnehagesektoren ut til private. Det kommer fram i en fersk rapport fra Agenda Kaupang.
article_web barnehage.no 29.05.2017
For en foreleser! Han er som et åpent leksikon, og han bruker kunnskapen på rett måte når han formidler den til oss studentene. Han gjør undervisningen morsom på en rar måte.
article_web barnehage.no 29.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt