AddToAny

America's Cup: Svensk flagg, amerikansk teknologi

America's Cup: Svensk flagg, amerikansk teknologi
Etter overlegen seiling i treningsregattaene har svenske Artemis seilt opp som America's Cup favoritt, men mye av hemmeligheten ligger i amerikansk teknologi. Det er ikke mange variable å spille på for designerne av de nye AC50 katamaranene.
Med seilplan og skrog strengt entype er det bare foilene som skiller båtene fra hverandre. Her gir imidlertid små detaljer store utslag, og til nå ser det ut som om det er svenske Artemis Racing som ligger et hestehode foran når det gjelder foil-design.

Raskeste båten vinner

- Det har alltid vært slik i hele den 160 års lange America's Cup historien at det er den raskeste båten som vinner. Jeg

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

Idag starter M32 regattaen med fem lag i verdensklasse Når M32 regattaen blåser igang kl 1400 idag er det under gode seilforhold med SØ vind 4-6 m/sek.
article_web SEILmagasinet 27.07.2017
Lars Johan Brodtkorb viser hvilket talent han er, og nå vinner han i OK-jolle Det er lenge siden en norsk seiler har hevdet seg i OK jolle klassen.
article_web SEILmagasinet 27.07.2017
Nacra17 på foiler får sin debut under EM i Kiel som starter 30. juli Foiling kommer inn i det olympiske programmet med Nacra 17 som er modifisert etter sin OL debut i Rio 2016.
article_web SEILmagasinet 27.07.2017
Den 36. Copa de Rey regattaen har med to norske båter med plasseringssjanser Den norske GP42 Al Capone med Christian von Trepka har tatt sommersesongen i Middelhavet der han og mannskapet deltar i de fleste store regattaene.
article_web SEILmagasinet 26.07.2017
Restless har kontroll på lekkasjen, og har lagt om kursen til et område med mer trafikk. Lørdag rapporterte vi om en norsk seilbåt med to personer om bord som holdt på å synke midt i Stillehavet.
article_web SEILmagasinet 24.07.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt